Silikon, evimizin her köşesinde ihtiyaç duyduğumuz malzemelerden biri. Farklı birçok renk seçeneğine sahip olan silikonun çok geniş bir kullanım alanı var. Yalıtım uygulamalarından yapıştırma işlemlerine kadar birçok alanda kullanılır.
Kapı, pencere, dolap, duşakabin, akvaryum gibi yerlerde suyu ve nemi uzak tutar. Uygulama yapılan alanın uzun ömürlü olması ve su almaması için dikkatli bir şekilde işlem yapılmalı. Silikon çekerken başarılı bir sonuç için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli.
Yüzeyi Temizleyin
Bu aşamada en önemli konu uygulama yüzeyinin toz, yağ ve benzeri şeylerden arındırılmış temiz bir yüzey olmasıdır. Bu sayede uygulayacağınız silikon, yüzeye etkin şekilde tutunacaktır.
Uygulama alanında eski ve kurumuş silikon varsa bunları jilet ya da bıçak gibi kesici bir aletle yüzeye zarar vermeden kazıyın. Kazınan yüzeyi deterjanlı bir bezle temizleyin. Yüzeyin temizlendikten sonra iyice kuruduğundan emin olmalısınız. Islak yüzeylerde yapacağınız uygulama etkili olmayacaktır.
Silikonu Hazırlayın
Silikon tabancasına silikonu takın. Silikonun ağzına keskin bir alet yardımıyla küçük bir kesik atın.
Deneme Yapın
Eğer ilk defa silikon tabancası kullanacaksanız önce boş bir karton ya da kâğıt üzerinde birkaç deneme yapmanız iyi olacaktır.
Uygulayın
45 derece açıyla tuttuğunuz silikonu yavaş ve dikkatli bir biçimde uygulama yapacağınız yüzeye düz bir şekilde uygulayın. Yüzeyle yeterli teması sağlamak için silikonu uyguladıktan sonra 5 dakika içinde silikon bir spatula ya da parmağınızla silikonu bastırarak düzeltin. Bu işlem hem silikonun daha iyi yapışmasını sağlayacak hem de daha iyi bir dolgu görüntüsünün ortaya çıkmasına neden olacaktır. 24 saat hiçbir şekilde suyla temas ettirmeyin. Etrafa bulaşan henüz kürleşmemiş silikon temizleme tineri ile temizlenebilir. Kürleşmiş silikon mekanik yollarla temizlenebilir.